Tandpasta er en af de mest anvendte medicinmidler i den daglige pleje af mundhygiejnen. Formålet med tandpasta er at rengøre tandoverfladerne via små slibepartikler, som udgøres i vand og indeholder et skummemiddel, flour og anit-bakteriemidler, så bekæmpelse af urenheder, misfarvninger, huller i tænderne, tandsten og tandkødsbetændelse sker på den mest effektive måde. Anvendelse af tandpasta er blevet mere nødvendigt på baggrund af den moderne kost. Især unge mennesker, som indtager større mængder syrlige drikkevarer som juice og sodavand. Bløde madvarer, som kartoffelmos, hvidt brød og kage, der ikke stimulerer spytdannelsen, øger risikoen for mundsygdomme. Det kan i den sammenhæng være en god idé at supplere tandbørstningen med spisning af grøntsager som gulerødder og tygge rødder som Miswak eller lakridsrod. Baseret på den videnskabelige artikel: Effect of simulator design on in vitro profilometric assessment of toothpaste abrasivity 2011. Læs også testen af 3 tandpastatyper.
Comments